Predstavitev

Zgodovina

Mlekarna Celeia je podjetje z dolgoletno tradicijo predelave mleka, prav tako pa tudi laboratorij, saj je le ta v mlekarni prisoten že od samega začetka. Na obstoječi lokaciji v Arji vasi se nahaja od leta 1986 v sklopu proizvodnega dela obrata v prvem nadstropju. Že v letu 1986 je bil laboratorij opremljen z analiznimi aparati za merjenje kemijskih parametrov v mleku (Milkoscan, FOSS), v letu 1994 pa še z analiznim aparatom za štetje somatskih celic in skupnega števila mikroorganizmov (Bactoscan). Leta 2000 smo se opremili s takrat najnovejšim aparatom CombiFoss 6000. V letu 2007 smo nabavili Bactoscan novejše tehnologije FC.

Akreditacija

Laboratorij - Celeia je leta 2007 pridobil Akreditacijsko listino Slovenske akreditacije pod številko LP-083, kot preskuševalni laboratorij.
Seznam akreditiranih metod je objavljen na spletni strani SA.

Laboratorij s polno odgovornostjo izvaja svoje dejavnosti in pri tem upošteva vse relevantne zahteve standarda ISO/IEC 17025:2005, tehnične standarde za preskusne metode (ISO, IDF), standarde za kakovost ter vodila Slovenske akreditacije. Tako zadovoljuje potrebe stranke, zahteve akreditacijskega organa ter zakonodajne oblasti za pooblastitev izvajanja analiz.

 

Delovni čas

 

Delovni čas laboratorija je od ponedeljka do petka, od 6h do 15h, vzorci pa se sprejemajo od 7h do 13h. Izvedba analiz izven delovnega časa je možna po predhodnem dogovoru.